Cannabis, läkemedel eller knark?

Cannabis, även kallad marijuana, weed eller pot, bland andra titlar, är den mest använda rekreationsdrogen i världen. Det är åtminstone om vi utesluter alkohol. Det psykotropa läkemedlet, som kommer från en växt med samma namn, är en av de säkraste läkemedlen i världen. Även om människor oftast använder det som en rekreationsdrog, använder många andra det för medicinska ändamål. Även om det finns en del debatt, säger de mest ansedda källorna att det är ännu säkrare än alkohol. Uppgifterna säkerhetskopierar detta också. Trots detta är det fortfarande olagligt i de flesta länder över hela världen. Denna artikel kommer att försöka titta på några av de vanligaste argumenten för och emot legalisering av cannabis.

Cannabis och handklovar

Argument mot cannabis

Det vanligaste argumentet mot cannabis är det faktum att det kan vara beroendeframkallande. Människor kan bli mycket beroende av drogen. Detta är definitivt sant. Det finns dock en viktig skillnad att göra här. Även om du kan bli beroende av cannabis, betyder det inte att det är ett beroendeframkallande ämne. Du kan utveckla ett beroende av nästan vad som helst. Du kan utveckla ett beroende av alkohol, shopping eller choklad, trots att inget av dessa i sig är beroendeframkallande. Ämnen som nikotin eller heroin är i sig beroendeframkallande ämnen som din kropp kommer att växa beroende av. Cannabis är inte så här.

Ett annat vanligt argument mot användningen av cannabis kretsar kring idén att Cannabis är ett “gateway drug”. Vad betyder det här? Argumentet antyder att de som använder det är mer benägna att testa andra starkare, farligare droger. Vissa tror att det är mer sannolikt att människor kommer att börja använda kokain, ketamin, meth eller till och med heroin i framtiden.

Ett intressant argument är att eftersom tonåringar tenderar att göra uppror och engagera sig i tabuaktiviteter, skulle cannabis vara lagligt och vanligt förekommande i stället att de istället drar mot farligare alternativ, som de tidigare nämnda drogerna. Detta är dock i bästa fall ett tvivelaktigt påstående. Det finns inga studier som verkligen stöder eller förnekar detta påstående.

Det finns några olika ståndpunkter för anhängare av legalisering. Vissa tror att hälsofördelarna med cannabis helt enkelt överväger riskerna, så det borde vara lagligt. Vissa förnekar alla negativ som människor hävdar om drogen. Och slutligen anser en minoritet att alla fritidsdroger ska vara lagliga. De tror att det borde vara upp till individen att fatta sitt eget beslut istället för sin regering.

Personliga erfarenheter

Många hävdar att det finns bestämda risker för att utveckla psykologiska problem som ångest, psykos och depression när du röker cannabis. Forskning är inte avgörande, men majoriteten av studierna varken stöder eller motbevisar detta påstående.

Trots detta rapporterar vissa människor att de är beroende av sina cannabisvanor. Anledningarna till detta varierar mycket. Vissa människor tycker att de helt enkelt blir vana vid drogen och inte kan fungera utan den. Detta är särskilt vanligt för personer som använder ämnet för att hjälpa till med sömn, självförtroende eller umgänge. De har ofta svårt att sluta använda det om de har försökt undvika dessa problem med läkemedlet. Detta kan gälla alla ämnen eller aktiviteter som gör att någon kan undvika något som de tycker är svårt. Andra kan helt enkelt ha tagit drogen för länge och haft svårt att gå av. Vissa vanliga användare har rapporterat att tro att cannabis inte kan vara beroendeframkallande, faktiskt leder till missbruk.

Förutom de kortvariga fysiska effekterna finns det också några långsiktiga psykiska hälsoeffekter som du bör vara medveten om, både positiva och negativa. Människor som har tagit cannabis regelbundet har rapporterat en ökad ångest såväl som depression. Men många hävdar regelbundet det motsatta; att de använder drogen för att hjälpa till med dessa psykiska problem. Det verkar tydligt att det definitivt är möjligt att missbruka och missbruka cannabis. Ofta missbrukar folk det och tror att läkemedlet aldrig kan ha en negativ effekt på dem.

Hur använder människor cannabis?

Om du bestämmer dig för att röka cannabis finns det många alternativ för dig att göra det säkert. Den vanligaste metoden är att rulla ämnet till en fog, precis som hur du rullar tobak. Rökning från rör som kallas bongs har varit populär i många år. Rökning i ett slutet område som en bil eller ett hus är också populärt. Denna metod förhindrar att rök tränger ut så att rökaren andas in mer av det. De kan uppnå en starkare höjd utan att behöva använda mer av ämnet. Detta kallas hotboxing. Det görs vanligtvis med två eller fler personer.

Det är viktigt att inse att medan cannabis diskuteras är det inte det enda läkemedlet där ute. Kokain, ketamin, ecstasy och syra är alla populära illegala droger. Om cannabis blir lagligt, kommer ett av dessa att vara nästa ämne för legalisering? Verkar långt hämtat nu, men kanske om ett decennium eller två.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *